Subota, 27.11.2021.

21:30

Dani atletike u Kragujevcu: Rasprava o propozicijama i pravilima

Kao i svake godine na kraju jedne i pred početak nove sezone održavaju se Dani atletike.

Izvor: B92, zvanični sajt

Dani atletike u Kragujevcu: Rasprava o propozicijama i pravilima
Foto: SAS

Ove godine održani su 27. i 28. novembra u Kragujevcu u hotelu ”Šumarice”.

Dani atletike su manifestacija koja okuplja predstavnike svih klubova, trenere, sudije i sve ostale atletske radnike kako bi raspravljali o promenama i poboljšanjima za novu sezonu.

Ovogodišnji dvodnevni program počeo je izborom skupštine trenerske organizacije. Odlukom delegate Danilo Krtinić izglasan je za predsednika trenerske zajednice.

Nakon toga stručne službe SAS-a predstavile su izmene i dopune propozicija, kalendar takmičenja za 2022., izmenu pravila, procedure prijavljivanja mitinga i procedure priznavanja državnih rekorda o čemu je bilo rasprave sa prisutnima.

Potom su usledile diskusije i prezentovanje atletskih takmičenja izvan stadiona, od strane koordinatora SAS za atletske trke izvan stadiona, Gorana Čegara.
Foto: SAS
U sklopu ove teme, na seminaru se obratio i počasni gost, Marko Vasić, šef razvoja Evropske atletike koji je pričao o izazovima i preprekama nakon pandemije i vraćanja organizacije u normalne tokove.

Kraj prvog dana zatvorila su dva predavanja. Prvo je održao trener Stanoje Burlić na temu periodizacija i specifičnosti u treningu braće Kijanović, a onda je Dragan Perić analizirao sezonu Armina Sinančevića.

Uveče je održana svečana večera na kojoj su se dodelile plakete za najbolje rezultate, državne rekorde i trenere u 2021. godini. Vinarija Čoka obezbedila je poklon svim dobitnicima nagrada.
Foto: SAS
Drugi dan će otvariti selektor Edin Zuković planom programa nacionalnih selekcija za narednu godinu.

Nakon toga treneri će se grupisati po disciplinama i diskutovati o organizaciji zajedničkih priprema i sadržaja treninga, planiranja kontrolnih takmičenja...

Poslednji deo Dana atletike biće obuka za klupske administratore za rad u OpenTrack-u od strane stručne službe SAS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: