Nedelja, 12.05.2019.

22:24

Roma uz pomoć Džeka i VAR do velike pobede nad Juventusom

Fudbaleri Rome pobedili su Juventus na domaćem terenu rezultatom 2:0 u 36. kolu italijanske Serije A.

Izvor: LN

Roma uz pomoć Džeka i VAR do velike pobede nad Juventusom
Photo by Paolo Bruno/Getty Images

"Vučica" se osvetila Juventusu na porazu koji im je naneo u prvom ovosezonskom meču u Torinu.

Srpski reprezentativac, levi bek Aleksandar Kolarov, odigrao je svih 90 minuta za Rimljane, dobio žuti karton, ali nije učestvovao ni u jednom od golova.

Posle turbulentnih 45 minuta bez golova prvo se zatresla mreža Rome. Kristijano Ronaldo je postigao gol u 64. minutu, ali je sudija, posle gledanja VAR tehnologije, dosudio ofsajd.

Izabranici Klaudija Ranijerija došli su do prednosti u 79. minutu, kada je Vojčeha Ščesnog savladao Alesandro Florenci.

Edin Džeko, asistent kod prvog gola, bio je precizan u nadoknadi vremena za konačnih 2:0.

Juventusova loša forma se ovim porazom nastavila (jedna pobeda u prethodnih pet mečeva Serije A), ali to ne bi trebalo da preterano utiče na "Staru damu", s obzirom da je još ranije osvojila titulu.

Roma pobedom došla na 6. mesto i napravila krupan korak ka plasmanu u Ligu Evrope, a možda čak i u Ligu šampiona. Fudbaleri Napolija pobedili su ranije istog dana u gostima SPAL sa 2:1.

Napoli je poveo u 49. minutu golom Alana, izjednačio je Andrea Petanja sa penala u 84, a konačan rezultat postavio je Mario Ruj četiri minuta kasnije.

Napoli do kraja šampionata čekaju još mečevi protiv Intera na domaćem terenu i protiv Bolonje u gostima, dok SPAL gostuje Udinezeu i dočekuje Milan.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: