Utorak, 30.10.2018.

19:47

Tehnopolis 54: (Skoro) svi Appleovi kompjuteri

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Tehnopolis 54: (Skoro) svi Appleovi kompjuteri
Iako je zvezda večeri bio iPad, ovo je bio događaj Appleovih kompjutera.

Ako i dalje koristite i volite MacBook Air ili Mac mini, ovo je vaš srećan dan. Dugo očekivano osveženje stiglo je za dve sprave od kojih su se mnogi već oprostili, a da kompjuterska priča bude još zanimljivija, Apple je novi i skoro u svakom smislu redizajnirani iPad Pro predstavio upravo kao kompjuter.

Kompjuter koji je, kako kažu, brži od 92% prenosivih PC-jeva, umesto "iPhoneovskog" konektora sada ima USB-C, a aplikacije i igre koje će za njega stići po prvi put mogu ono što je do sada moglo samo na kompjuterima i konzolama.

O svemu tome, utiscima koje je Apple ostavio nakon ovog događaja i onome što smo čitali između redova poslušajte u novoj epizodi Tehnopolis Podcasta koju smo snimili odmah pošto je Lana Del Rey sišla sa Appleove bine u Velikoj jabuci.

Hvala na slušanju!

RSS feed: b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Mixcloud: mixcloud.com/b92net/playlists/tehnopolis/
YouTube: youtube.com/watch?v=aSKpxxhi7Po&list=PLTpehfdue-2kkWw5JxsOIuJeNBiYrrSn3
TuneIn: tunein.com/radio/Tehnopolis-p1070227/

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Epizoda snimljena 30.10.2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: