Kultura

Petak, 16.06.2017.

12:56

Džej Zi je prvi reper sa ovim priznanjem, Obama niže hvalospeve

Američki reper Džej Zi ušao je ove godine u Kuću slavnih tekstopisaca (Songwriters Hall of Fame).Džeaj Zija, koji nije prisustvovao sinoćnoj ceremoniji pošto uskoro očekuje blizance, sa suprugom takođe pevačicom Bijonse predstavio je bivši američki predsednik i jedan od njegovoj starih fanova Barak Obama.

Izvor: Beta

Džej Zi je prvi reper sa ovim priznanjem, Obama niže hvalospeve
foto: getty

Obama je govoreći o Džeju Ziju, čije je pravo ime Šon Karter, rekao da između njega i njujorškog repera ima sličnosti.

"Niko od ljudi koje smo sretali u mladosti nije mogao ni da pretpostavi da ćemo biti tu gde smo danas", rekao je Obama u video-poruci.

Obama je naveo i da obojica imaju ćerke, mada će se to promeniti kada Džej uskoro dobije sinove, da su obojica odrastali bez oca, kao i da i jedan i drugi imaju žene "koje su daleko popularnije od njih".

Bivši američki predsednik je rekao i da su se numere Džeja Zija, prvog repera koji je ušao u Kuću slavnih autora pesama, u Ovalnoj sobi Bele kuće jedino do sada slušale za vreme njegovog mandata.

Džej Zi, koji inače nije mnogo aktivan na Tviteru, u vreme događaja objavio je više tvitova u kojima je zahvalio muzičarima koji su ga inspirisali.

U Kuću slavnih ove godine su ušli i Kenet Edmonds, Maks Martin, Džimi Džem i Teri Luis, Robert Lam i Beri Gordi.

Autori pesama ispunjavaju uslov za ulazak u Kuću slavnih ako su tokom poslednjih 20 godina pisali tekstove za muzičke hitove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: