Sreda, 26.02.2020.

14:15

Nova premijera u Vuku - "Ajnštajnova izdaja"

U subotu, 29. februara 2020. godine, na velikoj sceni "Aleksandar Popović" u Teatru VUK, održaće se premijera novog komada Erika Emanuela Šmita "Ajnštajnova izdaja" u režiji Andree Ade Lazić.

Izvor: B92

Nova premijera u Vuku -
Foto: Promo

"Ajnštajnova izdaja" je ozbiljna komedija, o dva neobična čoveka, koji se sreću na obali jezera u Nju Džersiju, četrdesetih godina dvadesetog veka pokušavajući da nađu zajedničku tačku oproštaja, sebi i svetu, koji je uvek na ivici uništenja. Albert Ajnštajn, humanista i pacifista, genije, strahuje da će nacisti napraviti prvu atomsku bombu. Da li treba upozoriti Ruzvelta, dati priliku Americi da pobedi u trci u naoružanju..? A kada FBI počne da sumnja u njega, Nemca, naklonjenog levičarima..?

Filozofski, a krajnje razumljivi dramski diskurs Erika Emanuele Šmita, najizvođenijeg dramatičara našeg doba, vodi nas ka Istini i Pravdi, koje su poslednja odbrana genija, u svakoj oblasti nauke. I života.

U predstavi igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: