Ponedeljak, 31.07.2000.

14:56

AKCIJA OTPORA U KRUSEVCU

Izvor: B92

Default images
Aktivisti narodnog pokreta Otpor u Krusevcu u ponedeljak su izveli akciju »Kraj jula je 24. septembra«. U okviru ovog performansa, aktivisti Otpora su bacili u Zapadnu Moravu petokraku od leda koja simbolizuje komunizam. Pojasnjavajuci ciljeve i svrhu ove akcije Srdja Milivojevic je za B2-92 izjavio: "Promasena komunisticka ideologija istopila se svuda u svetu. Smatramo da otpadna voda od ove ledene petokrake pripada slivu Crnog mora odakle je ovaj simbol i stigao. Mozda se ova petokraka i spase ako njene ostatke neko odnese do Sibira koji je dugo godina bio njeno omiljeno staniste. Ali, za petokraku je svuda u svetu sudbina podjednako losa. ON je gotov, a 'jul' prolazi, posle jula dolazi 'glupi avgust', ali zato pametno glasajte 24. septembra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: