Nedelja, 17.11.2013.

10:44

"Stefanović da prestane sa lažima"

Predsednik DS Dragan Đilas kritikovao Nebojšu Stefanovića zbog načina na koji je govorio o kandidatima DS-a za članove privremenog veća Beograda.

Izvor: Beta

Default images

Demokrate su predložile da tu stranku u veću predstavljaju Tatjana Pašić i Živorad Andjeković, a Stefanović je juče na hitno sazvanoj konferenciji za novinare rekao da je to "skandalozna i katastrofalna" odluka i da će SNS predložiti Vladi da ne izabere kandidate DS-a.

Đilas je u pisanoj izjavi, navodeći da predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) treba da bude sramota zbog reči koje je izgovoro o Tatjani Pašić i Anđelkoviću, istakao da su njih dvoje završili Pravni fakultet za razliku od Stefanovića, "neuspešnog studenta nekoliko državnih fakulteta i diplomca i doktoranta Megatrenda".

U pisanoj izjavi Đilas je naveo da je Stefanović bio postavljen za urednika informativnog programa Studija B "u vreme kada su Milošević i Šešelj oteli Studio B od Beograđana".

U to vreme Tatjana Pašić je bila "novinar-urednik Radija B92. Završila je diplomatsku akademiju, govori tri jezika, bila je direktor Narodne kancelarije i pomagala ljudima", kazao je Đilas. On je naveo da je Anđelković posle Pravnog fakulteta magistrirao na državnom Fakultetu organizacionih nauka i da će uskoro doktorirati na, takođe državnom, Fakultetu političkih nauka.

"Bio je blizak saradnik Zorana Đinđića i ponosan sam na to što, kao i Tatjana, sa mnom od prvog dana mog mandata vodi Beograd. I on za vas, kao i za sve vaše presvučene šešeljevce nije i nikad neće biti Žika pauk, kako ga Vi nazivate, već gospodin Živorad Anđelković", naveo je Đilas.

Za Stefanovićev zahteva Vladi Srbije da ne dopusti da ljudi koje je u skladu sa zakonom predložila DS sede u privremenom veću Beograda, Đilas je rekao da "predstavlja najčvršći dokaz da se u ovoj zemlji uspostavlja diktatura".

Đilas je upitao Stefanovića odakle mu pravo da određuje ko može, a ko ne može da odlučuje u ime Beograđana, jer su Beograđani najveći broj glasova dali listi "Izbor za bolji život".

"Zahvaljujući tim glasovima, mi smo ubedljivo pobedili i, ako poštujete zakon, zahvaljujući tim glasovima, Tatjana Pašić i Živorad Anđelković će biti članovi privremenog organa", istakao je Đilas.

Lider DS-a zamolio je Stefanovića da prestane da "daje izjave koje su prepune uvreda, kleveta i laži".

"Vi ste predsednik Narodne skupštine Srbije, obavljate drugu po značaju funkciju u državi. Zaista je neprimereno da koristite reči i rečenice koje ste u jučerašnjem medijskom nastupu koristili", napisao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: