Petak, 28.06.2013.

07:21

DSS najavio protestnu šetnju

DSS najavila je da će danas, na Vidovdan, u centru Beogradu organizovati protestnu šetnju jer smatra da se vlast odriče KiM da bi dobila datum.

Izvor: Tanjug

Default images

Protesna šetnja, pod sloganom "Vidovdan je naš datum" biće organizovana od platoa Filozofskog fakulteta do zgrade Vlade Srbije, najavila je D S S.

Ta stranka je, povodom protesta objavila i vidovdanski proglas u kome se ističe da "aktuelna vlast čini sve što može da do Vidovdana poništi svaki trag srpske državnosti na KiM, a srpski narod na Kosovu prepusti na milost i nemilost albanskih separatista".

"Najslavniji datum srpske istorije zamenjuje se za datum poniženja, kada će i Srbija, poslednja u Evropi, dobiti pravo da otpočne pregovore o ulasku u Evropsku uniju", navodi u proglasu D S S.

Ta stranka ističe i da "za takav datum i takvu žalosnu privilegiju, Srbija daje svoju osnovnu teritoriju i najsvetiji dan na koji se rodila zamenjuje za datum svoje sahrane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: