Petak, 17.02.2012.

12:02

Priprema se atentat na Zukorlića?

Sarajevski list "Dnevni avaz" piše da mešovita grupa kriminalaca iz Srbije navodno već četiri meseca priprema atentat na muftiju Muamera Zukorlića.

Izvor: Dnevni avaz

Default images

Ta informacija je potvrđena "Avazu" iz izvora bliskih samom muftiji, koji je upozoren da "povede računa o sopstvenoj sigurnosti". Zukorlić je, naime, tokom jučerašnje sednice Rijaseta IZBiH u Sarajevu dobio šifrovanu poruku da mu je sigurnost ugrožena.

Prema izvorima bliskim predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, atentat na njega naručen je iz Sarajeva, a za njegovu realizaciju angažovani su kriminalci iz Valjeva i Novog Pazara. Upravo zbog informacija o naručiocima, Zukorlić je na opasnost upozoren baš tokom boravka u glavnom gradu BiH.

U tekstu "Dnevnog avaza" se dodaje da su navodno policijsko-sigurnosne službe u Srbiji imale već dva meseca takvu informaciju, ali da muftiju Zukorlića o tome nisu obavestile. Zbog toga će, kako saznaje "Dnevni avaz", Mešihat IZ u Novom Pazaru danas zatražiti i službeno saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U "Avazu" se podseća da ovo nije prvi put da je Zukorliću ugrožena sigurnost. Grupa vehabija bliska sandžačkoj SDA planirala je atentat na Zukorlića u martu 2007, nameravajući da njegov terenac gađa "zoljama". Plan je osujećen, a atentatori su uhapšeni i procesuirani u Beogradu. I kasnije su u nekoliko navrata stizale informacije o mogućim napadima na poglavara IZ u Srbiji.

Da saznanja o atentatu nisu bez osnova, izvori bliski Zukorliću temelje upravo na činjenicama da ovo nije prvi put da se on suočava s pretnjama. Takođe, sve se pklapa, kako kažu, s tekstovima objavljenim u "Reviji Sandžak" o sprezi kriminala i nekih bošnjačkih političara. Na kraju, dodaje se u članku u "Dnevnom avazu", Zukorlić se u poslednje vreme žestoko obrušio na kriminal bošnjačkih političara u Srbiji, tražeći od naroda da "izoluje kriminal i mafiju u Sandžaku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: