Nedelja, 25.09.2011.

15:00

Prajd ponovo kreće iz parka Manjež

Parada ponosa 2. oktobra će proći istom trasom kao i prošle godine, iz parka Manjež, pored državnih institucija, do Studentskog kulturnog centra, saznaje B92.

Izvor: B92

Default images

Manifestaciju će u više obruča obezbeđivati oko 5.000 pripadnika specijalnih i redovnih snaga policije.

Okupljenima će se obratiti poslanik evropskog parlamenta Jelko Kacin, šef delegacije Evropske komisije u Beogradu Vensan Dežer, šef Misije OEBS u Beogradu Dimitrios Kipreos, šefica kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Antje Rotemund i organizatori skupa.

Nakon toga, učesnici Parade ponosa prošetaće prošlogodišnjom trasom - pored državnih ministarstava, zgrade Vlade Srbije, Generalštaba, Beograđanke i Studentskog kulturnog centra.

Očekuje se dolazak ambasadora više zemalja, predstavnika vlasti i više političkih partija, a kompletan spisak još nije poznat. Od članova Vlade Srbije je za sada izvesno pojavljivanje ministra za ljudska i manjinska prava Milana Markovića.

Učesnike Parade ponosa obezbeđivaće oko 5.000 policajaca, koliko je bilo angažovano i prošle godine, a pored njih, organizatori će angažovati i privatno obezbeđenje.

Detaljne informacije o skupu, kao i o manifestaciji "Prajd nedelja" koja će prethoditi Paradi, biće saopštene na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

Podsetimo, juče je vicepremijer i ministar policije Ivica Dačić upozorio da će svako ko bude narušavao javni red i mir ili napadao policiju na Paradi ponosa biti suočen sa oštrom reakcijom snaga MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: