Ponedeljak, 21.03.2011.

19:03

Medvedev: Neprihvatljiv stav Putina

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev ocenio je da je termin "krstaški", koji je premijer Vladimir Putin upotrebio da opiše intervenciju u Libiji, neprihvatljiv.

Izvor: Beta

Default images

To je prvi put da se Medvedev i Putin otvoreno ne slažu, godinu dana pre predsedničkih izbora u Rusiji.

"Neprihvatljivo je da se koriste termini koji su prodrmali civilizacije, izrazi kao 'krstaški' i slično. To je neprihvatljivo....", rekao je Medvedev, a prenose ruske agencije.

"Treba biti veoma obazriv kada se daju izjave o Libiji. Smatram da rezolucija (UN) predstavlja i našu interpretaciju događaja u Libiji, ali ne u potpunosti. Zbog toga nismo iskoristili pravo na veto", dodao je ruski predsednik.

Putin je oštro kritikovao rezoluciju Saveta bezbednosti UN kojom je dozvoljena upotreba sile u Libiji i rekao da ga to podseća na krstaše.

"Jasno je da rezolucija omogućava svašta svakome, svaku akciju protiv suverene države. To me podseća na poziv kristašima u srednjem veku", rekao je Putin, a prenose ruske novinske agencije.

On je ocenio da "libijski režim ne odgovara kriterijumima demokratske zemlje".

"Ali to ne znači da imamo pravo da se mešamo u unutrašnji politički sukob, čak i kad je reč o oružanom sukobu, tako što ćemo braniti jednu od umešanih strana", rekao je Putin.

Rusija je u četvrtak uveče bila uzdržana prilikom glasanja u Savetu bezbednosti UN o rezoluciji o Libiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: