Nova vest
Košarka 42

19.5.2024.

8:00

Dončić i Dalas u finalu Zapada – Jokić na potezu

Košarkaši Dalasa pobedili su Oklahomu 117:116 i plasirali se u finale zapadne konferencije gde čekaju boljeg iz duela Minesote i Denvera.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Luka Dončić je obavio svoj posao, red je na Nikolu Jokića koji sa Nagetsima u ponedeljak od 02:00 sati igra sedmi meč serije u Koloradu.

Maveriksi su ukupnim rezultatom 4:2 eliminisali Tander, ekipu koja je regularni deo sezone završila na prvoj poziciji Zapada.

Pobedničke poene za Teksašane postigao je Pi-Džej Vašington sa linije penala 2.5 sekunde pre kraja, tačnije pogodio je prvo i drugo, dok je treće promašio, a u preostalom vremenu igrači Tandera imali su jedino vremena za šut sa svoje polovine - promašili su.

Njega je prethodno faulirao Šaj Gildžus-Aleksander pri šutu za tri. Bio je to ključni trenutak meča.

Oklahoma je propustila veliku priliku da produži seriju pošto je u trećoj četvrtini ispustila prednost od 17 poena.

Luka je bio na visini zadatka i ovog puta, utakmicu je završio sa tripl-dabl učinkom u najvažnijim statističkim kolonama - postigao je 29 poena (9/15), upisao 10 skokova i 10 asistencija.

Kajri Irving je podbacio u prvom ali je proradio i preuzeo odgovornost u drugom poluvremenu u kojem je ubacio 18 od ukupno 22 poena.

Dalas je jakog aduta ovog puta imao i u Deriku Džonsu Džunioru koji je bio podjednako napadački raspoložen - ubacio je 22 poena (4/6 za tri).

Pi-Džej Vašington, koji je na sebe prilepio etiketu otrkovenja ove serije, ovog puta nije bio efikasan kao u prethodnim partijama ali je na kraju izrastao u janaka meča. 

On je sve svoje poene, ukupno devet, postigao u poslednjih pet minuta meča.

Ubacio je dve vrlo bitne trojke u tom periodu i pokazao da polako postaje igrač za velika dela.

U poraženom timu blistao je Gildžus-Aleksander sa 36 poena, uzalud ovog puta...

Na kraju je još bio i tragičar zbog prekršaja nad Vašingtonom u poslednjim sekundama utakmice.

Pratili su ga Vilijams sa 22 poena i Holmgren sa 21, a "dvocifreni" su bili i preostali članovi prve petorke Tandera Džo i Dort, obojica sa po 11 poena.

Malo koristi imali su gosti od svojih rezervista, ukupno samo 15 poena od igrača sa klupe.

Podeli:

Komentari 42

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu