Subota, 07.06.2008.

15:02

Tadić: Sa SPS-om na svim nivoima

Lider DS-a Boris Tadić pozvao Glavni odbor stranke da podrži formiranje vlade sa koalicijom oko SPS-a i poručio da sa socijalistima treba formirati i lokalne koalicije.

Izvor: B92, Beta

Default images

"Potreban je politički kompromis i dogovor oko zajedničke budućnosti. Ubeđen sam da je SPS spreman na stalne reforme i pronalaženje izlaza u budućnosti", rekao je Tadić na Glavnom odboru DS u Sava centru i poručio da ne traži podršku za vladu sa Vojislavom Koštunicom i Vojislavom Šešeljom.

Tadić je kazao da mora da se formira vlada sa socijalistima jer bi sa suprotnom vladom Srbija zapala u teškoće i probleme.

"Nama je data odgovornost da pronađemo rešenje i jedini izlaz je da uspostavimo vladu sa SPS u kojoj bi bili i predstavnici vojvođanskih Mađara, a kasnije bi ta grupacija mogla da uspostavi dijalog i sa drugim strankama. To je jedini način da se izađe iz pat pozicije", kazao je Tadić.

On je preporučio da se sa socijalistima formiraju koalicije i na lokalnom nivou.

"Stegnite ruku onima sa kojima ste se sukobljavali 90-ih godina i nađite zajedničko rešenje za bolju budućnost", rekao je Tadić. On je kazao i da će koalciija Za evropsku Srbiju "nastaviti pregovore koje nismo započeli sa predstavnicima svih stranaka koje su osvojile mandate u parlamentu".

Tadić je rekao da su DS i SPS suočeni sa činjenicom da lideri stranaka "nisu među njima" i da obe "imaju svoj bol", ali da moraju u budućnosti da pokažu spremnost i nađu bolju šansu za svakog građanima Srbije.

Kako je naveo, "u prošlosti su izgovorene mnoge teške reči, ali DS nije zlopamtilo i spremni smo sve da oprostimo, ne samo onima sa kojima smo se sukobljavali devedesetih, već i onima sa kojima smo se sukobljavali pre mesec dana, sve zarad novih rešenja, mogućnosti i potencijala".

"Džaba nam pobeda na izborima ukoliko ne formiramo vladu", rekao je Tadić i ocenio da je lista Za evropsku Srbiju na izborima "odnela političku pobedu i da je to najbolji rezultat u istoriji".

Prema njegovoj oceni, SPS se ne odriče svog identiteta, ali ni DS, ali sada mogu obe stranke da nađu zajednički identitet.

Tadić je istakao da će se i dalje boriti za vođenje politike evropske budućnosti i očuvanja državnog integriteta i suvereniteta.

"Srbiji je što hitnije potrebna vlada koja će je naredne četiri godine voditi ka Evropskoj uniji i koja će nastaviti borbu teritorijalnog integriteta, ali i vlada koja će se boriti protiv korupcije, kriminala i voditi socijalno odgovornu politiku", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: