Nedelja, 23.09.2007.

10:24

Valensa možda osniva stranku

Bivši poljski predsednik Leh Valensa izjavio da će osnovati opozicionu stranku ako braća Kačinjski pobede na izborima u toj zemlji.

Izvor: Beta

Default images

"Ako nacionalistička konzervativna stranka Pravo i pravda pobedi na parlamentarnim izborima 21. oktobra, osnovaću novu političku strukturu i program za oporavak Poljske", rekao je juče Valensa u izjavi privatnoj radio stanici TOK FM. On, međutim, nije želeo da precizira kakav će eventualno biti novi program stranke.

"Moramo da uvedemo red u državu nakon braće Kačinjski", rekao je Valensa, optužujući dvojicu lidera da se za poslednje dve godine u Poljskoj "demokratija pretvorila u predmet podsmeha".

Osnivač pokreta Solidarnost i dobitnik Nobelove nagrade za mir, spada u oštre kritičare poljskih vođa - premijera i lidera stranke Pravo i pravda Jaroslava Kačinjskog i njegovog brata blizanca, predsednika Leha Kačinjskog.

Braća Kačinjski bili su savetnici Valensi tokom 80-ih godina i tokom prvih meseci kada je bio predsednik države 1990-95, ali je između njih došlo do razdora koji je vremenom postajao sve veći, ocenjuje agencija AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: