Petak, 20.04.2007.

18:53

Pretnje novinaru na Radio Fokusu

NUNS protestuje zbog "javnog linča i pretnji ubistvom" kojima je na Radio Fokusu izložen novinar Vremena Miloš Vasić.

Izvor: B92, Beta

Default images

NUNS je naveo da je voditelj Radio Fokusa, grubo se poigravši sa slobodom medija, dozvolio slušaocima tog radija koji su se uživo javljali u program da traže likvidaciju novinara Vasića, kao i drugih koji ne misle kao oni. Radio Fokus blizak je Srpskoj radikalnoj stranci i ima nacionalnu pokrivenost.

"Slušaoci su komentarisali izjave Vasića izrečene u emisiji Televizije B92 posvećenoj pokušaju ubistva novinara Dejana Anastasijevića. Vasićeve izjave su interpretirane potpuno proizvoljno i netačno, kako bi se potkrepila teza da mu treba onemogućiti da javno govori ili ga ukloniti", piše u saopštenju NUNS-a.

NUNS je "sa zaprepašćenjem konstatovao" da se neki mediji, umesto da se svim snagama odupru rastućim pritiscima na novinare, pokušajima likvidacije nekih novinara i pretnjama smrću, "svojevoljno priključuju onima koji ugrožavaju živote novinara i novinarsku profesiju u celini".

"Pozivamo nadležne organe, uključujući i one zadužene za brigu o frekvencijama, pre svega Savet Republičke radiodifuzne agencije, da se sa dužnom pažnjom odnose prema onome što se trenutno događa u pojedinim medijima i reaguju odlučno i energično", piše u saopštenju Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Vasić: RRA da reaguje

Novinar Miloš Vasić izjavio je danas, povodom pretnji, da tu radio stanicu ne treba zabraniti, ali da Radiodifuzna agencija treba da ih opomene da ne izazivaju versku i nacionalnu mržnju i da ne pozivaju na nasilje.

"Slušaoci i voditelji te radio stanice mogu da iznose svoje političke ideje i stavove, ali ne mogu da pozivaju na nasilje i likvidacije. Radiodifuzna agencija je ukinula BK televiziju za 100 puta manje prekršaje od onoga šta radi Fokus", rekao je Vasić za Betu.

On je dodao i da nije ni u jednom trenutku, gostujući sinoć na televiziji B92, rekao da je novinar Radio Fokusa Uglješa Mrdić "kreten", kako su tvrdili na toj radio stanici.

Izveštaj o stavovima iznesenim u emisiji Replika čitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Podeli: