Muzika 3

25.05.2024.

11:04

Evrovizija je ove godine bila gledanija nego ikad: Milion gledalaca više nego prošle godine

Ovogodišnji izbor za Pesmu Evrovizije pratio je rekordan broj gledalaca, saopštila je Evropska radiodifuzna unija.

Izvor: Index.hr

Evrovizija je ove godine bila gledanija nego ikad: Milion gledalaca više nego prošle godine
Profimedia

Podeli:

Procenjuje se da je 163 miliona gledalaca na 37 televizijskih stanica pratilo dva polufinala i finale uživo iz švedskog grada Malmea. To je povećanje od milion gledalaca u odnosu na izdanje 2023. u Liverpulu i povećanje od dva miliona u odnosu na takmičenje u Torinu 2022. godine.

Najveće svetsko muzičko takmičenje našlo se ove godine pod oštrim kritikama zbog učešća Izraela, u jeku rata u Gazi. Holandskom muzičaru je zabranjeno učešće na takmičenju nakon optužbi da je pretio jednoj članici osoblja, odnosno, bio je diskvalifikovan. Uprkos svemu tome, prema brojkama gledanosti, takmičenje se pokazalo veoma uspešnim.

U Nemačkoj je finale gledalo oko 8,1 milion ljudi, u Velikoj Britaniji 7,7 miliona, dok je u Francuskoj taj broj bio 5,4 miliona. Ukupno 723.000 ljudi je gledalo Evroviziju u Švajcarskoj, što je najviše ikada zabeleženo i više od 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Evrovizija je postigla neviđeni uspeh na TikToku, sakupivši 6,5 milijardi pregleda. Ukupna gledanost finala bila je 46,7 odsto, najveća od 2006. godine, dok je među mladima od 15 do 24 godine gledanost bila rekordna sa 58,6 odsto.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: