Nedelja, 11.02.2001.

14:38

ZIZIC: DOK SAM JA PREMIJER, NEMA IZRUCENJA MILOSEVICA HAGU

Izvor: B92

Default images
Jugoslovenski premijer Zoran Zizic izjavio je da za vreme njegovog mandata bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic nece biti izrucen Haskom tribunalu. U intervjuu Radiju Pljevlje Zizic je rekao da u okviru DOS-a postoje razlicita misljenja po pitanju Milosevicevog izrucenja Haskom tribunalu. “Ima onih koji to nazivaju transferom kao da se radi o obicnom prevozu putnika”, rekao je Zizic dodajuci da "isto tako u DOS-u postoje ljudi i postoje partije, koje su srecom vecinske i znacajne, koje su svjesne da je Slobodan Milosevic pre svega covek koji je bio predsednik SR Jugoslavije i da bi mi bili jedan narod i jedna drzava ispod svakog dostojanstva kada bi se tako ponasali prema predsedjniku drzave koji je u stvari branio suverenitet i integritet te drzave i za koga ne postoje niti ozbiljni razlozi niti ozbiljni argumenti u ovom momentu, da je neposredno i na onaj nacin kako je to predvidjeno pravom, vrsio ratne zlocine". Zizic je kao takve lidere DOS-a naveo predsednika SRJ Vojislava Kostunicu i premijera Srbije Zorana Djindjica. Premijer SRJ je naglasio: "Dok sam ja na celu Savezne vlade, nema ni govora o izrucenju Slobodana Milosevica Hagu", istakavsi da je to i stav Socijalisticke narodne partije ciji je on potpredsednik, prenosi Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: