Ponedeljak, 13.09.2021.

16:47

"Ne biraju sredstva da zaštite zločin nad Srbima"

Milorad Dodik izjavio je da stav Željka Komšića i Šefika Džaferovića, zbog hapšenja Edina Vranja pokazuje da neće birati sredstva da zaštite zločin nad Srbima.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je hapšenje Vranja samo izgovor i povod za pokroviteljski stav prema tim zločinima.

"Bošnjaci u BiH su opredijeljeni za procesuiranje zločina samo nad Bošnjacima, a svaki drugi proces bilo u BiH ili van nje, posebno nad Bošnjacima kao izvršiocima vide kao udar na BiH i progon njenih državljana", rekao je Dodik u izjavi za Srnu, upitan da komentariše zajedničko saopštenje Komšića i Džaferovića da hapšenje Vranja predstavlja novi u nizu sračunatih progona nad građanima BiH koje vrše vlasti u Srbiji.

Naglasio je da je Srbija suverena država sa nezavisnim pravosuđem, a da reakcije poput ovih Komšićevih i Džaferovićevih samo izlažu BiH javnom podsmehu u regionu i otkrivaju suštinu "pravde" o kojoj govore dva, kako je rekao, "bošnjačka člana Predsedništva".

"Njihova je pravda da su Srbi, Republika Srpska i Srbija krivci, a Bošnjaci žrtve u ratu i miru. Kada jednom napuste politiku žrtve i shvate da je tzv. Armija BiH počinila užasne zločine nad Srbima i Hrvatima u BiH, možda još bude neko ko će biti spreman na dijalog sa Bošnjacima ", rekao je Dodik.

Nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije Edin Vranj uhapšen je juče na graničnom prelazu Uvac u Srbiji zbog sumnje da je kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: