Četvrtak, 07.05.2020.

08:54

Ipak - "nismo sigurni"

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da SAD nisu sigurne da je koronavirus potekao iz laboratorije u kineskom gradu Vuhanu.

Izvor: Tanjug

Ipak -
EPA-EFE/CHRIS KLEPONIS / POOL

To je rekao iako je nedavno tvrdio da postoje brojni dokazi za to.

On je u intervjuu za Foks biznis u sredu uveče izneo dvosmislene tvrdnje, prenosi CNN.

Najpre je rekao da je "video dokaze da koronavirus verovatno potiče iz Instituta za virusologiju u Vuhanu", a zatim je dodao da bi bio "srećan da vidi dokaze koji to demantuju".

Naglasio je da nema kontradikcije između njegove pozicije i komentara nekih visokih američkih zvaničnika koji su izneli sumnje u njegovu teoriju.

"Nismo sigurni. Ali postoji značajan dokaz da je virus stigao iz laboratorije. Obe tvrdnje mogu biti tačne i ja sam obe izneo. Zvaničnici administracije su ih izneli. Sve su tačne", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: