Utorak, 07.04.2020.

14:00

Ministarstvo odbrane: Ruski timovi dezinfikovali više od 150.000 kvadrata po Srbiji

Vojni timovi iz Rusije koji su došli u Srbiju kako bi pomogli suzbijanju epidemije koronavirusa dezinfikovali su 121.500 kvadratnih metara prostora.

Izvor: Beta

Ministarstvo odbrane: Ruski timovi dezinfikovali više od 150.000 kvadrata po Srbiji
Ilustracija: EPA-EFE/ Christian Bruna

Dezinfikovana su 34 objekta i 38.500 kvadratnih metara ulica i trgova, izjavio je danas šef tih timova general-major Mihail Černišov.

Predstavljajući izveštaj o dosadašnjim aktivnostima ministrima obrane Srbije i Rusije, Aleksandru Vulinu i Sergeju Šojguu, Černišov je putem video-konferencije naveo i da su ruske medicinske ekipe posetile zdravstvene ustanove u 10 gradova Srbije a da četiri ekipe rade na lečenju obolelih pacijenata u tri medicinska centra u Beogradu i Valjevu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je tokom video-konferencije izrazio zahvalnost Rusiji na tome što je uputila stručnjake u Srbiju, navodeći da je ta pomoć stigla "kad je najpotrebnija".

"Pomoć koju ste nam dostavili je ogromna, potrebna i došla je u pravo vreme. Ljudi koje ste nam poslali su izvanredni, hrabri, stručni, vredni i mnogo pomažu u borbi protiv koronavirusa. Pomažu svojim savetima i radom, a kada ih Srbi vide na ulicama, mnogo se obraduju jer znamo da nismo sami i to vraća nadu", naveo je Vulin u razgovoru sa Šojguom.

Ministar odbrane Rusije poželeo je Srbiji mnogo uspeha u borbi protiv koronavirusa, navodeći da će ruski vojni eksperti dati sve od sebe kako bi na najefikasniji način pomogli srpskom narodu u suzbijanju epidemije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: