Utorak, 13.08.2019.

14:26

Ni posle 16 godina niko nije odgovarao za zločin nad srpskom decom VIDEO

Povodom godišnjice zločina u Goraždevcu oglasila se Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije.

Izvor: Tanjug

Ni posle 16 godina niko nije odgovarao za zločin nad srpskom decom VIDEO
Ilustracija: EPA/VALDRIN XHEMAJ

U sapštenju se navodi da ni posle 16 godina od masakra nad srpskom decom niko nije odgovarao za zločin i podsećaju da je tužilac EULEKS-a još 2010. godine obustavio istragu, "zbog nedostatka dokaza".

"Slike albanskog likovanja i veselja nad stradalom srpskom decom i odsustva ljudske i lekarske etike u bolnici u Peći, u koju su roditelji samoinicijativno prevezli nastradalu decu radi ukazivanja pomoći, kao da su žive i danas”, navodi se.

Koordinacija udruženja navodi da albansko društvo na Kosovu ni danas nije spremno da se suoči sa prošloću.

"Naprotiv, anticivilizacijsko slavljenje zločinaca i zločina nad Srbima i praksa njihove neodgovornosti, i danas je sumorna realnost na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Ističu i da je normalizacija odnosa između Srba i Albanaca nemoguća bez istine o masovnim i sistematskim zločinima koje su počinili pripadnici tzv. OVK i pravde za brojne srpske žrtve.

Srpska koordinacija apelovala je na međunarodne činioce na KiM i pravosudne vlasti da učine sve što je u njihovoj moći, kako bi se počinioci ovog, kao i drugih zločina nad Srbima na KiM, priveli pravdi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: