Sreda, 24.07.2019.

21:30

Tereza Mej poslednji put odgovarala na pitanja poslanika

Odlazeća britanska premijerka Tereza Mej poslednji put je, u toj funkciji, odgovarala na pitanja poslanika.

Izvor: Tanjug

Tereza Mej poslednji put odgovarala na pitanja poslanika
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ona je poručila da je srećna što mesto premijera predaje osobi koja je posvećena sprovođenju Bregzita i stvaranju "svetle budućnosti za ovu zemlju".

Mej je naglasila da će nastaviti da radi kao poslanik dodajući da se raduje tome što će u budućnosti postavljati pitanja, prenosi Bi-Bi-Si.

Poslanici su pohvalili njenu posvećenost kao premijerke i sve što je postigla po pitanju modernog ropstva, mentalnog zdravlja i privlačenju većeg broja žena u politiku.

Lider laburista Džeremi Korbin upitao je Mejevu da li će razmotriti da mu se pridruži u suprotstavlljanju "nesmotrenim planovima njenog naslednika".

"Kao vodja partije, koja je prihvatila da joj je vreme isteklo, možda je sada vreme da i on učini isto", rekla je Mejova čime je izazvala veliku podršku svojih konzervativnih poslanika i uzvike "još".

Mnogi poslanici Laburista nezadovoljni su Korbinovim rukovodjenjem, posebno njegovim rešavanjem dugotrajne krize antisemitizma unutar partije i pozicijom prema Bregzitu, preneo je Rojters.

Međutim, on ima snažnu podršku među lokalnim članovima partije, a i 2016. je preživeo pokušaj da bude svrgnut sa čela stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: