Subota, 30.06.2018.

14:17

Stepojevac još uvek pod vodom, okolina bez struje VIDEO

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Saša Rančić izjavio je da je situacija u Srbiji posle obilnih padavina u petak pod kontrolom.

Izvor: Tanjug

Stepojevac još uvek pod vodom, okolina bez struje VIDEO
Foto: Screenshot/Tanjug

Rančić je dodao i da nadležne službe rade na proceni i sanaciji oštećenja.

"Trenutna situacija je pod kontrolom, a komisije za procenu štete će izaći u toku dana, kao i nadležne službe koje rade na sanaciji problematičnih tačaka u smislu popravke puteva, urušenih mostova i pomoći stanovništva", rekao je Rančić za Tanjug.

On je naveo da je usled ogromne količine padavina koje su zadesile teritoriju Srbije, odnosno gradove Beograd, Novi Sad, Sombor i Suboticu došlo do pojave bujičnih poplava na tim teritorijama.

Prema njegovim rečima, najugroženije su bile obodne opštine grada Beograda - Barajevo, Obrenovac, Lazarevac, Grocka, Mladenovac - gde je došlo i do evakuacije građana.

Bujica je u Stepojevcu odnela nekoliko automobila, te su ljudi bili prinuđeni zajedno sa decom beže iz vozila od nadolazeće vode.

Neka mesta, kako se navodi, u okolini Stepojevca ostala su bez električne energije.

Dan posle poplava u Stepojevcu su pod vodom domaćinstva.
JP "Putevi Srbije" saopštilo je jutros da je i dalje na snazi obustava saobraćaja u Grockoj, na raskrsnici ulica Smederevski put i Dr. Aleksandra Kostića.

Saobraćaj je obustavljen usled urušavanja mosta zbog vremenskih neprilika. Saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima, navodi se u saopštenju.

"U toku jučerašnjeg dana, odnosno noći, pripadnici Sektora za vanredne situacije su na teritoriji grada Beograda evakuisali 99 stanovnika, a dve osobe su evakuisane u Novom Sadu", rekao je Rančić.

Prema njegovim rečima, u toku današnjeg dana i u budućem periodu pratiće se prognoza i situacija, a pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a će obilaziti građane i po potrebi im pružati pomoć.
Foto: Teodora Vasiljeviæ
Foto: Teodora Vasiljeviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: