Četvrtak, 28.06.2018.

12:10

Dačić u Moskvi sa Borisovim

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Moskvi sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Jurijem Borisovim.

Izvor: Tanjug

Dačić u Moskvi sa Borisovim
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Susret Dačića i Borisova, koji je i kopredsednik srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, prvi je njegovog izbora na ovu funkciju.

Šef srpske diplomatije poželeo je potpredsedniku Vlade Ruske Federacije puno uspeha u obavljanju nove funkcije i izrazio čvrsto uverenje da će dosadašnja veoma uspešna saradnja biti nastavljena.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo kvalitetom političkog dijaloga i bilateralne saradnje u svim segmentima, kao i saradnjom i uzajamnom podrškom u okviru međunarodnih organizacija. Sa naše strane izražena je zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Sagovornici su razgovarali o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu.

Ministar Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije razgovarali su o unapređenju ekonomske saradnje, saradnji u oblasti energetike, poljoprivrede, kao i o zajedničkim projektima u sferi privrede, industrije.

Takođe, u današnjem razgovoru dvojica zvaničnika izrazila su i zadovoljstvo povodom jubileja koji se ove godine obeležava, a to je 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, saopšteno je iz MSP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: