Petak, 19.03.2004.

21:37

Janković: Na Kosovu u toku pokušaj progona Srba

Izvor: Beta

Default images

Ambasador SCG u Velikoj Britaniji Vladeta Janković rekao je da je na Kosovu u toku pokušaj proterivanja Srba i apelovao na međunarodnu zajednicu da ne dozvoli Albancima da joj nametnu svoje rešenje i stave je pred svršen čin. Janković je, gostujući u britanskim medijima, rekao da je na Kosovu u toku pokušaj albanskih ekstremista da sa Kosova i Metohije da proteraju preostalo, malobrojno srpsko stanovništvo i unište njihove kulturne spomenike. Janković je odbacio mogućnost da SCG na Kosovu vojno interveniše i izrazio nadu da će povećanje broja NATO vojnika doprineti smirivanju situacije. Ambasador SCG se založio za rešenje problema diplomatskim sredstvima i rekao da je u ovom času najvažnije da mirovne snage zaštite ugroženo sprsko stanovništvo i kulturne spomenike, a da se potom kroz pregovore pristupi rešavanju spornih pitanja.

Janković je, reagujući na izveštaje pojedinih britanskih medija koji su u prvi plan stavili paljenje džamija u Beogradu i Nišu, a ne stradanje Srba i srpskih crkava na Kosovu, ukazao da je u proteklih 48 sati na Kosovu i Metohiji spaljeno više od 20 srpskih crkava i manastira od kojih neki datiraju iz 12. i 14. veka i nalaze se pod zaštitom Uneska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: