Utorak, 09.03.2004.

16:13

Bez Studije o izvodljivosti za izgradnju Centra za reciklažu

Izvor: Beta

Default images
Uprava za zaštitu životne sredine Srbije saopštila je u utorak da se neće raditi Studija izvodljivosti za izgradnju dela Republičkog centra za tretman hemijskog otpada u okviru kragujevačkih fabrika "Zastava vozila" i "Zastava oružje". Studija se neće raditi pošto te dve kragujevačke fabrike nisu dale saglasnost za nastavak izrade tog dokumenta, kao i zbog toga što predložena lokacija ne odgovara potrebama budućeg centra, navodi se u saopštenju. Vlada Srbije 19. februara zadužila je Ministarstvo za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine da, u saradnji sa nadležnim ministarstvima, Skupštinom opštine Kragujevac i fabrikama "Zastava vozila" i "Zastava oružje", počne pripreme za izradu Studije izvodljivosti za izgradnju dela tog centra, koji bi bio smešten u okviru dveju kragujevačkih fabrika.

Poslovodstvo fabrike "Zastava oružje" sapstilo je u utorak da nije dalo saglasnost za izgradnju Republičkog centra za tretman opasnog otpada i da se protivi toj ideji. Poslovodstvo "Zastave" ima "negativan stav" povodom odluke o izgradnji centra za tretman opasnog otpada, o čemu je uputilo dopise Skupštini grada Kragujevca, izjavila je agenciji Beta rukovodilac informativne sluzbe tog preduzeća Jasna Milanović. Ističući da odgovorni u "Zastava oružju" nisu konsultovani prilikom odlučivanja o izgradnji centra, Milanović je rekla da je odluka Ministartva za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine o izgradnji Republičkog centra za tretman opasnih materijala u Kragujevacu doneta 19. februara i da je na adresu direktora vojne fabrike odluka stigla početkom marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: