Nedelja, 31.12.2017.

23:14

Iranci su upravo ostali bez interneta i to nam kaže Tramp

Režim u Iranu, gde traju protesti protiv vlasti, isključio je internet kako protestanti ne bi mogli da komuniciraju. Svet je za to saznao preko Trampovog tvita.

Izvor: Foks njuz

Iranci su upravo ostali bez interneta i to nam kaže Tramp
Tanjug-AP

"Iran, država broj jedan koja sponzoriše terorizam, s brojnim slučajevima kršenja ljudskih prava i to na dnevnoj bazi, sada je isključio internet kako mirni demonstranti ne bi mogli da komuniciraju. Nije dobro", napisao je američki predsednik na svom Tviter nalogu.

A iz Irana dolaze vesti da je iranska policija upotrebila danas vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su se okupili na trgu Ferdovsi u centru Teherana, prenosi Rojters, pozivajući se na video snimak koji se pojavio na društvenim mrežama.

Kako navodi britanska agencija, i na video snimku iz grada Koramdareha u provinciji Zanjan, na severozapadu Irana, može se videti sukob između demonstranata i policije, a kako se tvrdi, bilo je i izveštaja o protestima i u gradovima Sanandaj i Kermanšag na zapadu zemlje.

Rojters napominje da nije bio u mogućnosti da odmah utvrdi autentičnost video snimka.

Kako prenosi AP, poluzvanična novinska agencija u Iranu ILNA izvestila je danas da je policija tokom protesta u Teheranu u subotu uhapsila oko 200 ljudi.

Agencija je, kako se navodi, te podatke iznela citirajući zamenika guvernera za bezbednost u Teheranu Ali Asgar Naserbahta. On je izjavio da je policija uhapsila one koji su planirali da dižu pobunu i uništavaju javnu imovinu.

Prema njegovim rečima, uhapšeno je oko 40 lidera protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: