Četvrtak, 18.05.2017.

12:59

Stotenberg: NATO neće u rat protiv Islamske države

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da države članice Alijanse diskutuju da li treba da se pridruže koaliciji koja se bori protiv Islamske države.

Izvor: Tanjug

Stotenberg: NATO neće u rat protiv Islamske države
Foto: Getty images

Međutim, on insistira da sam NATO neće slati trupe u borbu protiv islamista, prenosi AP. Agencija navodi da je Stoltenberg kazao da "nikakva odluka nije doneta".

"Diskusija je u toku", naveo je on novinarima u Briselu i istakao da "apsolutno ne dolazi u obzir da NATO krene u borbene operacije".

AP navodi da se očekuje da predsednik SAD Donald Tramp tokom susreta sa predsednicima država i vlada Alijanse u Briselu, 25. maja, izvrši pritisak na NATO kako bi Alijansa učinila više u vezi sa borbom protiv ekstremista u Siriji, Iraku i Avganistanu.

Agencija podseća da NATO podržava koaliciju koja se bori protiv Islamske države obukom trupa i izviđanjem iz vazduha, ali da članice Alijanse ne žele da se sam NATO bori protiv islamista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: