Utorak, 14.10.2003.

21:21

DOS predlaže novu sednicu sa raspravom o 1.000 dana rada Vlade

Izvor: B92

Default images

Nakon što je posle gotovo devet sati odlaganja početka sednice potpredsednica Skupštine Srbije Gordana Čomić u utorak predveče obavestila poslanike da se sednica, zbog isteka današnjeg radnog vremena Parlamenta, pomera za četvrtak, poslanička grupa DOS-Reforme Srbije predložila je predsednici parlamenta Nataši Mićić sazivanje Druge sednice drugog redovnog zasedanja Skupštine Srbije. Na toj, novoj sednici, razmatrali bi se izveštaji o radu Vlade Srbije u proteklih 1.000 dana i o radu predsednice Skupštine. “Mi želimo da se u Skupštini Srbije podhitno raspravi o poverenju Vladi, odnosno o poverenju predsednici Skupštine, da taj prenos bude direktan i da to ide na našu inicijativu, pošto smo mi kao koalicija odgovorni, kako za predlaganje i za rad republičke Vlade, tako i za rad predsednika Narodne skupštine. U tom smislu mi kao koalicija imamo i najveći legitimitet za takav predlog. Ne želimo da u toku predsedničke kampanje nedeljama traje inicijativa i akcija Srpske radikalne stranke sa govornice Narodne skupštine u direktnom prenosu. Mislimo da bi to bilo monopolisanje direktnih prenosa i institucija Narodne skupštine u korist predizborne kampanje Tomislava Nikolića i na ovakav način takvu inicijativu ćemo preduprediti”, rekao je Pajtić.

U slučaju da predsednica parlamenta prihvati predlog poslaničke grupe DOS-Reforme Srbije, sednica koja je trebalo da počne danas, a pomerena je za četvrtak, bila bi odložena, rekao je Pajtić. On kaže da je to po poslovniku moguće. Time bi bilo odloženo i izjašnjavanje o poverenju Vladi i predsednici Skupštine, a na sednici koju traži poslanička grupa DOS-Reforme Srbije poslanici bi se izjašnjavali samo o pomenutim izveštajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: