Sreda, 31.08.2016.

20:34

Preletačević za B92 otkriva: Idem u Ameriku na obuku u CIA

Opozicija u Mladenovcu će u naredna tri meseca biti obezglavljena, jer lider pokreta Sarmu probo nisi Ljubiša Beli Preletačević ide u Ameriku.

Izvor: B92

Preletačević za B92 otkriva: Idem u Ameriku na obuku u CIA
foto: facebook/Ljubiša Preletaèeviæ Beli

On za B92 otkriva razloge tog puta, ali i konkretne predloge svog pokreta za, kako kaže, ispravljanje nepravde na lokalu.

"I don't give a damn", poručuje Beli Preletačević, uoči preleta Atlantika, svima koji su mladenovački izborni fenomen proglasili izdajnikom. Objašnjava da put u Čikago doživljava kao žrtvovanje za dobrobit svojih sugrađana.

"Ja idem tamo na dogovor, tj. obuku u CIA i idem malo kod Trampa da se nešto posavetujem sa njim. On mi je rekao 'Burazeru, ne telefon sve slušaju i tako je bolje da se vidimo'. Mi smo u jako dobrim odnosima. Amerika sad, sledeće godine Rusija. Prvo da vidimo šta Ameri kažu pa ćemo da pretegnemo, mada možda bi ko Tito i ovamo i onamo", kaže Preletačević.

Dakle, prvi razlog što Beli Preletačević ide u Ameriku je političke prirode, drugi se tiče obrazovanja.

"Idem na doktorske studije, uplatili smo, ili treba da legne, sve ispite - da u roku od tri meseca postanem doktor. Ja treba samo da prisustvujem predavanjima kao i kod nas, ali je Amerika ipak jača diploma", objašnjava Beli.

A slobodno vreme u Americi posvetiće otkrivanju razloga zašto su Srbi, kako kaže, tamo pobegli i pokušaju da ih vrati, a pomagaće im, obećava, u svim poslovima kojima se bave. Ne brine za stanje u Mladenovcu, jer njegovi ljudi od poverenja Komandant Šumadinac, budući načelnik policije u tom gradu, i ostali opozicioni odbornici iz pokreta Sarmu probo nisi spremni su da na prvoj sednicu skupštine opštine iniciraju temu o ispravnosti mladenovačke vode.

"Voda nije za piće, a vlast ćuti, zato su uradili analize da je voda zagađena. To je prvi korak pomoći narodu. Ta voda tu, ne to flaširano, i drugi Mladenovčani će tako piti", dodaje on.

Iz pokreta Sarmu probo nisi poručuju da će na udaru kritika biti i sistem naplate parkinga u Mladenovcu koji je poveren privatnoj firmi i da zato željno iščekuju povratak svog lidera. Pre toga prirediće mu ispraćaj kakav, kako objašnjavaju, dolikuje budućem predsedniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: