Ponedeljak, 05.05.2014.

07:36

NS: Roditelji sami opremaju vrtiće

Roditelji čija deca idu u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu sami opremaju vrtiće jer Gradska uprava nije za to izdvojila novac.

Izvor: "24 sata"

Default images

Kako pišu "24 sata", roditelji tako kupuju krevetiće, dušeke, klima-uređaje, televizore, igračke, kao i ostalu opremu.

"Svesni smo da je 'Radosno detinjstvo' u lošem materijalnom stanju i zato smo se u Savetu roditelja dogovorili da pokušamo što više da animiramo roditelje da pomognu u prikupljanju novca. Do sada su kupljeni klima-uređaji, televizori, tepisi, tobogani, a u nekim vrtićima su roditelji sami farbali ogradu, ozelenjavali dvorišta", Jovanka Balać iz Saveta roditelja. Iako imaju razumevanja za to što je ustanova u finansijskom kolapsu, roditelji su ogorčeni što gradski čelnici nemaju sluha za probleme u vrtićima.
"Potpuno je neverovatno da su gradu vrtići zadnja rupa na svirali, jer Gradska uprava za obrazovanje nije dala novac za opremanje dečjih soba u novoizgrađenim objektima. Pa šta će nam onda ti novi vrtići ako deca ne mogu da se usele u njih?", pita se Jovana Ćulum, koja je u svom vrtiću platila zajedno s drugim roditeljima nove dušeke za krevete, ormariće, pa i nove igračke.

I direktor Predškolske ustanove Marko Grgurović kaže da su roditelji pokazali dobru volju da učestvuju u kupovini neophodnih stvari za vrtiće. "Jedan otac se čak ponudio da kupi kompletan nameštaj za sobu u novom, nadograđenom delu vrtića u Petrovaradinu kada je čuo da iz grada nije dat novac za opremanje tih soba", kaže Grgurović.
Roditelji osim mesečnog računa za vrtić, koji iznosi između 3.000 i 5.000 dinara, svakog meseca u vrtiće donose i papirne ubruse, vlažne maramice, tečni sapun, bojice i flomastere. U nekim objektima je, zahvaljujući Savetu roditelja, odlučeno da se skuplja roditeljski dinar u visini od 200 dinara mesečno.

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić uverava da će grad rebalansom budžeta opredeliti novac za opremanje praznih soba u novoizgrađenim vrtićima u Radničkoj ulici, u Veterniku i Petrovaradinu. Ako se ovo obećanje ispuni, oko 1.000 dece poći će u nove vrtiće, pa će konačno biti i ukinuta zloglasna lista čekanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: