Četvrtak, 26.11.2020.

16:31

Bivši zvaničnik Alternative za Nemačku optužen za šverc kokaina

Bivši regionalni zvaničnik krajnje desničarske stranke Alternativa za Nemačku Markus Hofman optužen je da je umešan u krijumčarenje 36 kilograma kokaina.

Izvor: Tanjug

Bivši zvaničnik Alternative za Nemačku optužen za šverc kokaina
EPA/JENS SCHLUETER

Hofman (46) se suočava sa optužbama za trgovinu drogom i pokušaj trgovine drogom, a mogao bi dobiti i do 15 godina zatvora ako bude osuđen, rekao je portparol bremenskog tužilaštva Frank Pasade, prenosi AP.

Hofman, lučki radnik u Bremerhavenu i još četvorica navodno su primili kokain u brodskom kontejneru u avgustu 2019. Uhapšen je nakon pokušaja izvlačenja još jedne sumnjive pošiljke tri meseca kasnije, rekao je Pasade.

Hofman je sa funkcije predsednika regionalnog ogranka AfD otišao iz "ličnih razloga" otprilike u vreme kada je istraga započela, preneo je Bild, dok je on odbio da komentariše te navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: