Utorak, 23.04.2019.

13:39

Austrijski političar koji je pesmom napravio haos podneo ostavku

Političar Kristijan Šliher iz Slobodarske partije podneo ostavku pod pritiskom javnosti nakon što je njegova antimigrantska pesma izazvala žestoke reakcije.

Izvor: Tanjug

Austrijski političar koji je pesmom napravio haos podneo ostavku
Ilustracija: Thinkstock

To je potvrdio vicekancelar Hajnc-Kristijan Strahe, Šliherov stranački kolega koji je rekao da će on napustiti i stranku FPO.

Šliher podnosi ostavku i na mesto zamenika gradonačelnika Braunaua na Inu, inače rodnog mesta Adolfa Hitlera.

U pesmi Šliher poredi migrante sa pacovima i upozorava na opasnost od mešanje kultura, prenose austrijski mediji.

Oštro je reagovao i kancelar Sebastijan Kurc koji je u koaliciji sa Slobodarskom partijom od 2017. zatraživši da se njen ogranak u gornjoj Austriji distancira od pesme. "Izbor reči je "odvratan, nehuman i duboko rasistički", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: