Ponedeljak, 15.04.2019.

18:42

RTS: Nije tačno da je N1 bila gledanija od nas i nacionalnih televizija

Radio-televizija Srbije je saopštila da nije tačno ono što je N1 objavila da je u subotu 13. aprila, bila gledanija od Javnog servisa i nacionalnih televizija.

Izvor: Tanjug

RTS: Nije tačno da je N1 bila gledanija od nas i nacionalnih televizija

"Nepotpunim i senzacionalističkim naslovom saopštenja gledaoci se dovode u zabludu, a podacima manipuliše", ocenio je RTS u saopštenju.

"U slučaju da ste pročitali samo naslov ove vesti, ne biste imali potpunu i tačnu informaciju da se navedeni podaci odnose - samo na korisnike SBB platforme, što se pominje tek jednom, na početku teksta", ukazao je RTS dodajući da svaka dalja informacija o rezultatima gledanosti u istom saopštenju ne sadrži tu vrlo važnu odrednicu.

Kako RTS navodi, isti pristup nepotpunog saopštavanja rezultata, N1 ponavlja i za rezultate istraživanja gledanosti od petka i nedelje.

"Budimo precizni - dnevni auditorijum (rič) Prvog programa RTS-a među svim gledaocima TV programa u Srbiji u subotu bio je 3.145.000, dok je istog dana TV N1 imala rič od 847.000 gledalaca i bila tek šesta po gledanosti televizija. U petak i nedelju RTS 1 bio je najgledaniji TV program u Srbiji, sa dnevnim auditorijumom od preko 3.000.000 gledalaca u petak i 3.300.000 u nedelju", navodi Javni servis.

RTS dodaje da iako se iz naslova „Utisak nedelje i Veče sa Ivanom Ivanovićem ponovo najgledaniji programi“ može zaključiti da se podaci o tim emisijama na TV Nova S odnose na teritoriju cele Srbije i da su rezultati impozantni, brojevi pokazuju suprotno:

"Utisak nedelje“ bio je 49. sadržaj na listi 50 najgledanijih emisija u nedelju, dok se „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ nije ni našlo na listi 50 najgledanijih", navodi RTS u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: