Utorak, 13.02.2018.

17:01

Uhapšeno šest osoba, među njima i radnici "Kolubare"

U saradnji sa nadležnim službama JP EPS i „Kolubara Usluga“ policija u Lazarevcu rasvetlila je više slučajeva krađe imovine EPS-a.

Izvor: B92

Uhapšeno šest osoba, među njima i radnici

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeno je šest osoba, dok su stručne službe EPS-a otkrile 42 slučaja neovlašćene potrošnje električne energije u Novom Pazaru i Tutinu.

Policijski službenici PS Lazarevac uhapsili su trojicu radnika EPS-ovog ogranka RB „Kolubara“ i jednog zaposlenog preduzeća „Kolubara Usluge“ prilikom krađe visokonaponskog kabla u vlasništvu JP EPS – RB „Kolubara“.

Uhapšena je i jedna osoba koja je u januaru 2018. godine ukrala kabl u trafostanici u Velikim Crlјenima, u vlasništvu RB „Kolubara“, kojom prilikom je izgorela trafostanica.

Policajci iz Lazarevca uhapsili su i osobu koja je u januaru ukrala kabl iz trafostanice na površinskom kopu „Tamnava - Zapadno polјe“. JP EPS zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Policijskoj stanici Lazarevac i Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu za saradnju u tim slučajevim.

Akcijom kontrole stručne službe EPS-a su na području Novog Pazara i Tutina pored otkrivenih slučajeva krađe električne energije pronašle i uklonile naprave za ometanje i usporavanje rada brojila kao i veći broj slučajeva umanjenja stanja potrošene električne energije na mernim mestima. U okviru akcija još 30 brojila je dato na ispitivanje radi utvrđivanja ispravnosti merenja potrošnje električne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: