Utorak, 15.06.2021.

13:59

Preporučena je prvo vakcinacija dece koja su u rizičnim grupama

Izvor: B92, Prva TV

Preporučena je prvo vakcinacija dece koja su u rizičnim grupama
Od kad je Agencija za lekove i medicinska sredstva odobrila Fajzerovu vakcinu za imunizaciju dece uzrasta od 12 do 15 godina, postoji dilema među roditeljima da li treba vakcinisati decu i od kog uzrasta?

"U dečjoj bolnici KBC Dragiša Mišović je odlična situacija, danima nismo imali ni jednog hospitalizovanog pozitivnog pacijenta, juče smo tek dobili jednog, mi i dalje funkcionišemo kao kovid bolnica" izjavila je za TV Prva doktorka Olivera Ostojić, koja je dečji pulmolog u KBC Dragiša Mišović.

"Veliki je procenat odraslih koji su se vakcinisali, nadam se među njima i veliki broj roditelja, ni u vrtićima nema epidemije i kolektivnog zaražavanja, verovatno zbog ovog lepšeg vremena pa su sva deca uglavnom napolju, ali mislim da je vakcinacija veoma doprinela ovoj situaciji", rekla je ona.

"Želeo bih da naglasim da je vakcinacija odraslih između ostalog najveća zaštita za našu decu, ukoliko nam je stalo do zdravlja dece, onda moramo da se vakcinišemo, korona se prenosi sa odraslih na decu, to moramo da imamo u vidu" rekao je doktor Georgios Konstantinidis, predsednik udruženja pedijatara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: