Svet

Ponedeljak, 19.01.2015.

15:07

Paket ECB biće težak čak 550 mlrd.€

Predsednik ECB Mario Dragi verovatno će ove nedelje najaviti program otkupa državnih obveznica od 550 milijardi evra, procenjuju ekonomisti u anketi Blumberga.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Najava programa kvantitativnog labavljenja, na zasedanju ECB-a u četvrtak, 22. januara, biće najveća dosadašnja Dragijeva inicijativa u okviru nastojanja da odbrani evrozonu od deflacije, prema mišljenju 93 odsto analitičara Blumbergove ankete.

Na konferenciji za novinare, koja će biti održana posle zasedanja Upravnog komiteta ECB-a, cilj Dragija biće da ubedi investitore da je njegova strategija dovoljno velika i snažna da oživi posrnulu privredu evrozone.

"Tržišna očekivanja su sada veoma dobra. Ne bi trebalo da bude razočaranja, a naredni korak ECB-a bi trebalo da bude prodoran i dugotrajan", izjavio je šef istraživačke italijanske kompanije "Kredito Valtelineze", Atilio Bertini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: