Svet 0

23.05.2024.

7:24

Kina spremna da kazni "separatiste": Šalju trupe, mornaricu i vazdušne snage

Istočna komanda kineske Narodnooslobodilačke armije otpočela je danas vojne vežbe u okolini svog regiona Tajvan da bi "kaznila separatističke radnje".

Izvor: Tanjug

Kina spremna da kazni "separatiste": Šalju trupe, mornaricu i vazdušne snage
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Podeli:

Vežbe će biti sprovedene u Tajvanskom moreuzu, zatim na severu, istoku i jugu od ostrva Tajvan, kao i u oblastima kod ostrva Kinmen, Macu, Vuću i Dongjin, prenosi kineska novinska agencija Sinhua.

Portparol vojske Li Si naveo je da vežbe uključuju trupe, mornaricu i vazdušne snage, a da se vežbe zovu "Zajednički mač - 2024A" i da će trajati dva dana.

Li je dodao da vežbe služe kao "jaka kazna za separatističke radnje" Tajvana, ali i kao "čvrsto upozorenje protiv mešanja i provokacija od strane spoljnih sila".

Američki general-pukovnik Siven Sklenka ocenio je da kineska vojska "nastavlja da vežba ključne elemente za potencijalnu vojnu invaziju na Tajvan", prenosi Rojters.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: