Svet 2

22.05.2024.

22:45

Fajzer pokreće novi program

Američka kompanija Fajzer saopštila je danas da je pokrenula novi višegodišnji program kako bi smanjila troškove dok pokušava da se opravi od naglog pada poslovanja u vezi sa pandemijom kovida.

Izvor: Tanjug

Fajzer pokreće novi program
Shutterstock/Numstocker

Podeli:

Farmaceutski gigant to je najavio još prošle godine nakon što je opala potražnja za vakcinom protiv kovida i oralnim lekom Paklovid, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Fajzer je naveo da je prva faza njegovog novog programa fokusirana na operativnu efikasnost, kada se očekuje ušteda od oko 1,5 milijarde dolara do kraja 2027.

Kako se pretpostavlja, jednokratni troškovi vezani za početnu fazu smanjenja biće oko 1,7 milijardi dolara, u šta spadaju i otpremnine za neodređeni broj otpuštenih zaposlenih.

Fajzer takođe očekuje da će program uključiti promene strukture mreže i poboljšanja portfelja proizvoda.

"S obzirom na složenost u proizvodnji i duže vreme potrebno za unošenje promena, ovaj program će imati više faza", saopštila je kompanija.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

16 h

Podeli: