Svet

Četvrtak, 04.06.2020.

16:17

Rastu ruske isporuke gasa Kini gasovodom Snaga Sibira

Rusija je isporučila Kini 1,58 milijardi kubnih metara prirodnog gasa gasovodom Snaga Sibira (istočna ruta) u proteklih šest meseci.

Izvor: Tanjug

Rastu ruske isporuke gasa Kini gasovodom Snaga Sibira
Foto: Depositphotos, 3dmentat

Ruske isporuke gasa uglavnom su namenjene Pekingu i susednom ekonomskom regionu (provinciji Hebei i gradu Tijanđin), navode zvaničnici, izvestila je danas novinska agencija Sinhua pozivajući se na carinsku službu pograničnog kineskog grada Heihe.

Ruski gas se, kakao prenosi Tas s, takođe isporučuje i oblastima na jugu Kine, regionima duž reke Jangce, putem lokalne mreže cevovoda koji prolaze kroz devet od 31 administrativne jedinice u kontinentalnom delu Kine.

Uvoz gasa u Kinu putem gasovoda Snaga Sibira počeo je u decembru 2019.

Gasprom i Kineska nacionalna naftna korporacija (CNPC) potpisali su 30-godišnji sporazum o snabdevanju gasom istočnom rutom još 2014, kojim su predviđene isporuke do pet milijardi kubnih metara gasa u 2020. i po 38 milijardi kubnih metara godišnje počev od 2024. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: