Svet

Petak, 14.12.2018.

16:54

"Er Berlin" od "Etihada" traži milijarde evra; "Etihad": Potvrđujemo

Stečajni upravnik "Er Berlina" koji je bankrotirao, tužio je nekad najvećeg deoničara te aviokompanije "Etihad".

Izvor: B92, Beta

Foto: Thinkstock

Kako je saopštio sud u Berlinu, stečajni upravnik u svom zahtevu traži da prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata plati dve milijarde evra.

U tužbi se navodi da "Etihad" nije ispunio svoje finansijske obaveze prekidom finansiranja "Er Berlina". Sud je naveo da je "Etihad" pomagao "Er Berlinu" i da je u aprilu 2017. poslao pismo nemačkoj kompaniji s uveravanjima da će nastaviti da ga podržava 18 meseci.

Finansiranje je medjutim prekinuo u avgustu 2017, zbog čega je "Er Berlin" pokrenuo postupak za bankrot. U tužbi se traži 500 miliona evra naknade, kao i nespecifikovana druga šteta, što sud procenjuje na oko dve milijarde evra. "Etihad" ima rok do januara da reaguje.

„Potvrđujemo da smo primili tužbu koju je podneo stečajni upravnik Air Berlin-a Regionalnom sudu u Berlinu. Verujemo da je ova optužba bez osnova i energično ćemo je pobijati. Štaviše u ovom trenutku o ovom pitanju više nećemo javno iznositi komentare", rečeno je za B92.net u "Etihadu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

13 h

Podeli: