Svet

Petak, 25.05.2018.

08:40

Neočekivana opasnost po seljake - katastrofa na poljima

Austrijski poljoprivrednici sve su više žrtve napredujućih klimatskih promena, ukazala je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Elizabet Kestinger.

Izvor: Tanjug

Neočekivana opasnost po seljake - katastrofa na poljima
Foto: Thinkstock

Zbog ekstremnih vremenskih prilika došlo je do eksplozije štetočina, koji u međuvremenu ugrožavaju useve.

"Klimatske promene nisu ništa apstraktno, već se konkretno odražavaju na našim poljima na katastrofalan način", konstatovala je Kestinger.

Dok je u više delova Austrije, pre svega pokrajinama Štajerska i Koruška došlo do poplava, u drugim delovima je zabeležena suša, navela je ona.

"Širenje štetočina prouzrokovalo je smanjenje roda repe. U šumama su štetočine napravile štetu na 3,5 miliona metara drva", ukazao je nadležni sekretar u vladi pokrajine Donja Austrija Sstefan Pernkopf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: