Svet

Utorak, 22.05.2018.

13:52

Rajaner u problemu: Priznajemo, ovo nismo očekivali

Kontroverzna odredba o prtljagu koji smete da unesete u Rajanerov avion mogla bi da bude promenjena.

Izvor: Jutarnji list

Rajaner u problemu: Priznajemo, ovo nismo očekivali
(Foto: Getty images)

Kako za svaku torbu koju žele da ponesu u kabinu putnici moraju da plate pet funti, većina se odlučuje da ostavi prtljag na traci i spremanje torbi u teretni deo. Tada torbe treba da prođu kontrolu, a time se stvaraju neviđene gužve na kontrolnim trakama.

Izvršni direktor Rajanera, Majkl O liri naglasio je da je povećana protočnost i brzina poletanja, ali gužve pre polaska bi mogle da ih nateraju na reviziju odredbe.

"Na nekim letovima moramo da spremimo 100 do 120 torbi u teretni deo jer putnici žele da izbegnu plaćanje naknade, a to nam stvara probleme na koje, moram da priznam, nismo računali“, rekao je O’ liri.

Nova odredba na snazi je od početka godine, a putnicima se nikako nije dopala. Prema njoj, u kabinu mogu samo male torbe (maksimalnih dimenzija 35cm x 20cm x 20 cm), što znači da ne možete imati svoj omiljeni ranac uz sebe, osim ako to ne platite.

Mediji pišu kako se putnici žale da im to stvara tri problema: prvo, svoj prtljagu će da čekaju duže nego da su ga jednostavno poneli, drugo veća je verovatnoća da im se stvari oštete ili izgube tokom transporta, i treće – reč je jednostavno o neprijatnosti, posebno ako se na vreme ne pripremite i budete primorani da provedete let bez omiljenih stvari, prenosi Jutarnji list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: