Srbija

Sreda, 12.11.2014.

13:12

Bakina tajna dobila hrvatskog gazdu

Hrvatska Atlantik grupa saopštila je da je potpisala ugovor o preuzimanju 100 odsto srpske kompanije Fudlend.

Izvor: B92

Default images

Atlantik grupa je u saopštenju objavljenom na sajtu Zagrebačke berze navela da akviziciju treba da potvrdi Komisija za zaštitu konkurencije Srbije i da formalno preuzimanje očekuje početkom sledeće godine.

Kako se dodaje u saopštenju, Atlantik grupa očekuje da u 2014. ukupan promet Fudlenda bude 8 miliona evra.

"Akvizicija prehrambene kompanije s prepoznatljivim brendom Bakina tajna i paletom proizvoda vrhunskog kvaliteta predstavlja pojačanje brendiranog asortimana Atlantik Grupe i dodatni impuls u internacionalizaciji poslovanja. Asortiman Fudlenda prisutan je, naime, u više od 20 zemalja, a oko trećine ukupne proizvodnje izvozi se na tržišta izvan regiona (zapadnoevropsko, američko, australijsko, rusko, japansko)", navodi se u saopštenju.

Detalji preuzimanja nisu saopšteni.

Fudlend je prema podacima Agencije za privredne registre u 2013. imao prihod od 1,2 milijarde dinara ili nešto više od 10 miliona evra. Dobit je nešto veća od 100.000 evra.

Kako navodi Tportal, preduzeće je visoko zaduženo, i to prema finansijskim institucijama: kratkoročne obaveze su veće od sedam miliona evra, a dugoročne iznose oko milio i po evra. Zaduženost je takođe dvostruko veća od kapitala što upućuje da kompaniji hitno treba dokapitalizacija ili jak strateški partner.

Fudlend je osnovan 1998., proizvodnju ima u podnožju Kopaonika, godišnje preradi oko 3.000 tona voća i povrća. Ima oko 160 različitih proizvoda i oko 150 zaposlenih, izvozi na dvadesetak tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: