Srbija

Utorak, 14.01.2014.

21:19

Beograd dobra kongresna destinacija

Regionalni magazin Kongres, koji je ocenjivao najbolje kongresne destinacije u regiji, rangirao je Beograd na sedmo mesto među 34 grada u jugoistočnoj Evropi.

Izvor: Tanjug

Default images

magazin je ocenio da je prestonica Srbije najviše napredovala zbog investicija i poboljšanja ove vrste usluga.

Kongres Magazin, jedan od vodećih komunikacijskih medija u području kongresne industrije jugoistočne Europe, ocenio je da su na vrhu liste Prag, Budimpešta i Dubrovnik.

Svake godine taj magazin bira najbolje kongresne destinacije u regiji u sklopu čega su za prošlu godinu ocijenjivali, pregledali i analizirali 34 destinacije po više kriterijuma.

Kao dodatni kriterijum uzete su u obzir i ovogodišnje klasifikacije pojedinih gradova na lestvici IČA (ICountry and City Rankings 2012), kao i Mercereva globalna lestvica kvaliteta života u nekim većim gradovima.

Gradovi su bili podeljeni u dve kategorije - veliki i srednji (s više od 150.000 stanovnika) i manji gradovi (manje od 150.000 stanovnika).

Među velikim gradovima na prvim mestima nema iznenađenja, tako da su vodeći i dalje Prag i Budimpešta, a najviše je napredovao Beograd koji je, zbog investicija i poboljšanja dostupnosti, završio na sedmom mestu, preneo je portal Seebiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: