Srbija

Petak, 11.10.2013.

13:23

EPS preti "makazama"

EPS Snabdevanje uputilo je dužnicima, zavisno od visine njihovog duga, upozorenje pred obustavu isporuke električne energije, ili opomenu za izmirenje duga.

Izvor: Tanjug

Default images

Kupcima u kategorijama "široka potrošnja" i "niski napon" - koji duguju više od 10.000 dinara, kao i svim kupcima priključenim na visoki i srednji napon, koji imaju dug veći od 100.000 dinara, upućena su upozorenja pred obustavu isporuke, navodi se u saopštenju.

Domaćinstvima i ostalim kupcima na niskom naponu koji duguju više od 5.000 dinara, kao i kupcima na visokom i srednjem naponu koji duguju više od 50.000 dinara, poslati su obaveštenje i opomena o stanju duga s pozivom da dug izmire u roku od 15 dana.

Poslato je oko 70.000 upozorenja i oko 150.000 obaveštenja i opomena.

Svim kupcima kojima je upućeno upozorenje pred obustavu isporuke električne energije, ostavljen je zakonski rok od 15 dana da svoj dug izmire. U suprotnom, PD EPS Snabdevanje podneće zahtev nadležnom Operatoru distributivnog sistema da u zakonskom roku od osam dana obustavi isporuku električne energije.

Ako i ova mera ne bude dala rezultate, biće pokrenuta procedura raskida Ugovora o isporuci električne energije i trajnog isključenja dužnika sa elektrodistributivne mreže.

Kupci koji su u međuvremenu uplatili svoj dug, a stiglo im je upozorenje ili opomena, trebalo bi da dokaz o uplati dostave na šalter za reklamacije. Ako uoče neku nelogičnost u obračunu, žalbu treba da predaju na šalterima distribucije koje su jedino mesto za utvrđivanje osnova za reklamaciju.

Pojačan je rad službi za reklamacije u svim privrednim društvima, kako bi svaki kupac mogao da dobije objašnjenje, ili da mu se ispravi račun ukoliko se utvrdi greška.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, formiranjem EPS Snabdevanja kupci su dobili dodatne povoljnosti. Zbog dinamike isplate penzija, rok za ostvarenje prava na popust od pet odsto produžen je sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili ovu pogodnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: