Srbija

Utorak, 28.09.2010.

08:54

MOL najbolja naftna kompanija

Naftna kompanija MOL dospela je na prvo mesto evropske liste najboljih naftnih i gasnih kompanija, po peti put od 2003. godine.

Izvor: Tanjug

Default images

MOL je zauzeo prvo mesto u Evropi po pitanju efikasnosti (u pogledu ekvivalentne vrednosti jednog barela) i 17. mesto na svetu, što predstavlja napredak u odnosu na prošlogodišnju 38. poziciju.

Nezavisna kompanija za naftna istraživanja Džon S. Herold i poslovni savetnik za naftu i gas Herison Lavgrov & C sastavile su listu rezultata iz oblasti istraživanja i proizvodnje naftnih kompanija.

Analizirane su 224 naftne i gasne korporacije.

Svrha ove studije bila je da izmeri najvažnije pokazatelje učinka kod kompanija u ovoj industriji; da prepozna najvažnije faktore i trendove koji imaju efekta na ukupan učinak industrije.

Kompanija MOL posluje u Evropi i Zajednici Nezavisnih država i zapošljava više od 34.000 ljudi u svetu. MOL poseduje pet veoma složenih rafinerija u Mađarskoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Italiji, sa rafinerijskim kapacitetom od 23,5 miliona tona godišnje.

MOL upravlja sa više od 1.600 pumpi, bavi se eksploatacijom nafte i gasa u 15 zemalja i aktivna je u regionalnoj prodaji i prenosu gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

6 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: