Srbija

Sreda, 03.09.2008.

15:36

Još jedan pad berzanskih indeksa

Indeksi akcija Beogradske berze nastavili su da slabe. Belex15 je pao 0,33 procenata, dok je Belexline popustio za 0,74 odsto.

Izvor: Beta

Default images

Promet je vredeo 488,8 miliona dinara (6,38 miliona evra), pri čemu je čak 430,46 miliona donela trgovina akcijama OTP Banke Srbija [KLBNM]. Učešće stranih investitora palo je na oko četiri i po odsto u ukupnoj i trgovini akcijama a toliko je bilo i kod kupovine i kod prodaje akcije.

Najveći pad u kontinuiranoj trgovini ubeležio je Dijamant [DJMN], od gotovo deset procenata, na novi minimum za godinu dana od 32 hiljade dinara, ali uz samo jednu akciju u prometu.

Simpu [SMPO] je cena pala devet procenata, Galenika Fitofarmacija [FITO] je pojevtinila nešto više od osam, a Informatika [INFM] malo više od šest procenata.

Hartija Komercijalne banke [KMBN] se sa minusom od neznatno više od pet odsto spustila na novi minimum za godinu dana od 55 hiljada dinara, uz skroman promet.

Dobitnike je predvodio Planum [PLNM] sa skokom nešto većim od 14 procenata. U trgovini tom akcijom danas je ostvaren i najveći promet na kontinuiranom segmentu, od 19,14 miliona dinara.

Bezmalo deset procenata porasla je cena Univerzal banke [UNBN], više od šest poskupeo je zemunski Navip [NAVP], tri i po odsto na vrednosti je dobio Imlek [IMLK], a procenat manje Tigar [TIGR], jedna od četiri kompanije sa A Listinga.

Veći prometi bili su i u trgovini akcijama Metals banke [MTBN], od nedavno članice Prajm marketa, od 8,93 miliona dinara, AIK banke [AIKB], od 2,61 milion, Agrobanke [AGBN], od 2,38 miliona, i Energoprojketa [ENHL], još jednog sa A Listinga, od 1,65 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene sa akcijama OTP Banke Srbija ostvaren je promet od 430,46 miliona dinara. Po ceni od 192 hiljade dinara, 20 procenata nižoj nego u prethodnoj trgovini, vlasnike su promenile 2.242 hartije novosadske banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: