Srbija

Nedelja, 11.10.2020.

16:11

Er Srbija dobila pojačanje: Stigla dva bivša aviona Adrija ervejza

Er Srbiji su isporučena dva aviona Erbas A319, kojima je ranije upravljala avio-kompanija Adrija ervejz. Avioni su u petak stigli iz Tuluza.

Izvor: B92

Er Srbija dobila pojačanje: Stigla dva bivša aviona Adrija ervejza
Foto: Depositphotos, todordinchev, 204092484

Prvobitno je trebalo da budu isporučeni u martu, međutim njihov dolazak je odložen zbog pandemije koronavirusa.

Oba aviona, proizvedena su 2010. godine i u vlasništvu su kompanije Karlajl aviejšn partners.

Biće registrovani kao YU-APL i YU-APM. Adriji su isporučeni pre deset godina i radili su pod registracijama S5-AAP i S5-AAR sve dok kompanija nije proglasila bankrot u septembru 2019. godine.

Er Srbija je dodala svoj deveti A319 prošle godine.

Nakon izbijanja pandemije kovida 19, Er Srbija je vratila Erbas A320 i ATR72 vlasnicima, pošto je srpskoj avio-kompaniji istekao ugovor za zakup.

Dalje, jedan od preostala tri Boinga 737-300 u floti Er Srbije nije leteo od početka pandemije i vrlo je verovatno da se neće ni vraćati u službu.

Druga dva Boinga se i dalje koriste, uglavnom na čarter letovima, ali su takođe redovno raspoređeni i na letovima za Podgoricu i Dizeldorf.

Od početka pandemije, avio-kompanija je pregovarala o uslovima zakupa svojih letelica, sa zaključenim ugovorima po satu, gde se troškovi zakupa obračunavaju na osnovu broja sati korišćenja aviona, a ne na osnovu fiksne stope.

"Kompanija aktivno prati situaciju i efikasno će reagovati u odnosu na razvoj situacije sa kovidom 19. ovo će zavisiti od brojnih faktora, uključujući dalje širenje virusa, mere i restrikcije koje uvode različite države, kao i od ponašanja putnika. Ništa od ovoga se ne može predvideti sa visokim procentom sigurnosti", saopšteno je prethodno iz ove kompanije, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

"Rukovodstvo je razgovaralo o brojnim potencijalnim scenarijima, imajući u vidu da je avio-sektor suočen sa značajnim padom potražnje."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: