Srbija

Petak, 14.06.2019.

17:15

Italijani baš vole Šabac: Otvorili 11. fabriku

U Šapcu je večano otvorena firma "Selettra WB doo", jedanaesta italijanska kompanija u tom gradu.

Izvor: Beta

Italijani baš vole Šabac: Otvorili 11. fabriku
Foto: Grad Šabac

Otvaranju su prisustvovali ambasador Italije u Srbiji Karlo La Kašo, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Luka Antognozi, izvršni direktor firme "Selettra WB doo".

"Prisustvo italijanskih firmi na teritoriji Šapca je rezultat odlične saradnje tih kompanija sa Gradskom upravom. Šabac je grad u kom posluje jedanaest italijanski firmi, koje zapošljavaju više od 450 ljudi", ocenio je ambasador Italije i dodao je Šabac u ovom trenutku grad sa najvećim brojem italijanskih preduzeća u Srbiji.

On je naveo da je Italija jedan od najznačajnijih poslovnih i ekonomskih partnera Srbije i da obe strane rade na jačanju saradnje i poslovanja.

"U nama uvek možete naći podršku, mi na raspolaganje stavljamo finansijska sredstva, ljudske resurse i iskustva, a sve u cilju zajedničkog rasta", istakao je ambasador La Kašo.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović je podsetio da su u Šabac od početka ove godine došle tri nove italijanske firme.

"Šabac je pokazao da je najbolje mesto za investcije u Srbiji. Imamo najveću industrijsku zonu i najbolje uslove za poslovanje. Nama nije važno da li su kompanije italijanske, nemačke, austrijske ili srpske, mi se prema svakoj firmi ophodimo na isti način", rekao je Zelenović i dodao da je grad Šabac "dokaz da i bez subvencija investicije mogu da dodju u neki grad".

Izvršni direktor firme "Selettra WB doo" Luka Antognozi rekao je da je ponosan što se kompanija proširila i na teritoriju Šapca.

"Ovde smo našli dobru saradnju sa upravom grada i nadam se da ćemo biti uspešni i u radu. Prošle godine smo počeli istraživanje ovog regiona i došli do zaključka o izuzetnoj saradnji Italije i Srbije, što je sigurno zasluga ambasade Italije u Srbiji", istakao je Antognozi.

U nastavku posete, predstavnici Ambasade Italije i Grada Šapca posetili su dve italijanske kompanije Pasubio i SBE Serbia, firme koje uspešno posluju na šabačkoj teritoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: